یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ 
qodsna.ir qodsna.ir
گزارشی از آخرین تحولات فلسطین؛

پشت پرده بازگشت سریع هیات جنبش حماس به قاهره/ یورش گسترده صهیونیست‌ها به الخلیل/ شهادت 7 فلسطینی در غزه طی 48 ساعت اخیر

یک تحلیلگر فلسطینی تاکید کرد: بازگشت هیئت حماس به قاهره، کمتر از دو روز پس از دور قبلی مذاکرات، اقدامی تشریفاتی نیست، بلکه در چارچوب بررسی پیشنهادها و پاسخ‌های جدید درباره آتش‌بس و انتقال به مرحله دوم توافق انجام می‌شود.

 

به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا)، هیأت بلندپایه جنبش حماس روز گذشته به ریاست خلیل الحیه برای شرکت در دور جدید مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد. این گفت‌وگوها با میانجی‌گری مصر و با هدف تکمیل توافق آتش‌بس، توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه و بررسی مرحله بعدی توافق انجام می‌شود.
 

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» در بیانیه‌ای اعلام کرد هیات بلندپایه رهبری جنبش حماس، به ریاست دکتر خلیل الحیه، رئیس این جنبش در نوار غزه، عصر جمعه وارد قاهره، پایتخت مصر شد. قرار است دور جدیدی از مذاکرات برای چندین روز از فردا (شنبه) آغاز شود.

 

بنا به اعلام جنبش حماس،‌ این هیات که متشکل از زاهر جبارین، مسئول جنبش در کرانه باختری و اعضای دفتر سیاسی، حسام بدران و دکتر غازی حمد است، با مقامات مصری و برادران میانجی دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.
 

هدف از این دیدارها، تکمیل اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس، توقف تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و یافتن سازوکارهای مناسب برای ورود به مرحله دوم توافق است.
 

علاوه بر این، هیات حماس قرار است با گروه‌ها و جناح‌های فلسطینی نیز ملاقات کند. این دیدارها با هدف ارائه یک موضع ملی یکپارچه در خصوص مسائل مختلف و توافق بر سر راه‌های مقابله با چالش‌هایی که ملت فلسطین با آن روبروست، انجام خواهد شد.

 

تحلیلگر فلسطینی: بازگشت سریع هیئت حماس به قاهره نشانه شتاب گرفتن مذاکرات است
 

ایاد القرا، نویسنده و تحلیلگر سیاسی فلسطینی اعلام کرد بازگشت سریع هیئت جنبش حماس به قاهره نشان‌ دهنده شتاب گرفتن روند مذاکرات و تبادل پیشنهادها و پاسخ‌ها میان گروه‌های فلسطینی و میانجی‌ها است.

 

القرا در گفتگو با خبرگزاری شهاب تاکید کرد بازگشت هیئت حماس به قاهره، کمتر از دو روز پس از دور قبلی مذاکرات، اقدامی تشریفاتی نیست، بلکه در چارچوب بررسی پیشنهادها و پاسخ‌های جدید درباره آتش‌بس و انتقال به مرحله دوم توافق انجام می‌شود.

 

وی افزود این تحرک تنها به نشست‌های قاهره محدود نیست و با تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی همزمان شده است؛ از جمله اظهارات رجب طیب اردوغان، رئیس ‌جمهور ترکیه، درباره رایزنی با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، پیرامون اوضاع نوار غزه.

 

این تحلیلگر فلسطینی گفت گروه‌های مقاومت طی دوره اخیر گام‌های مثبتی برای تسهیل دستیابی به تفاهم برداشته‌اند؛ از جمله اقدام حماس درباره کنار گذاشتن اداره نوار غزه، انحلال کمیته اداری و ارائه طرح‌هایی برای حل پرونده‌های اختلافی.

 

القرا مهم‌ترین پرونده کنونی را ورود کمیته اداری برای مدیریت نوار غزه دانست و گفت این مسئله می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت در سایر پرونده‌ها از جمله سلاح، عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از غزه، مدیریت گذرگاه‌ها، سازوکار ورود کمک‌های انسانی و بازسازی باشد.

 

وی با این حال تاکید کرد مانع اصلی همچنان موضع رژیم صهیونیستی است؛ رژیمی که با وقت‌کشی، طرح شروط جدید، ادامه ترور، حمله به چادرهای آوارگان، گسترش مناطق ممنوعه و کاهش ورود کمک‌ها، فضای مذاکرات را تخریب می‌کند.

 

القرا در پایان گفت موفقیت دور کنونی مذاکرات به میزان فشار واقعی میانجی‌ها، به‌ ویژه آمریکا، بر دولت رژیم صهیونیستی بستگی دارد؛ فشاری که باید این رژیم را به توقف نقض‌ها، اجازه ورود کمیته اداری به غزه، تکمیل اجرای مرحله نخست توافق و حرکت به سوی مرحله دوم وادار کند.

 

 

شهادت 7 فلسطینی در غزه در 48 ساعت اخیر
 

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد طی ۴۸ ساعت گذشته، پیکر ۷ شهید و ۲۸ مجروح به بیمارستان‌های این باریکه منتقل شده‌اند.

 

بر اساس گزارش آماری روزانه وزارت بهداشت، از میان شهدای ثبت‌ شده در ۴۸ ساعت گذشته، ۶ نفر شهید جدید هستند و پیکر یک شهید نیز از زیر آوار بیرون کشیده شده است.

 

هشدار وزارت بهداشت غزه درباره توقف کامل سامانه حمل‌ونقل و آمبولانس‌ها

 

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد خودروهای فرسوده باقی‌ مانده در بخش حمل‌ و نقل خدماتی و آمبولانس دیگر توان پاسخ‌گویی به نیازهای روزانه را ندارند.

 

بر اساس این بیانیه، ۷۰ درصد از این خودروها به‌ دلیل هدف قرار گرفتن مستقیم، انباشته شدن نقص‌های فنی و نبود قطعات یدکی از چرخه خدمت خارج شده‌اند.

 

وزارت بهداشت غزه تاکید کرد در شرایط کنونی، تأمین نیازهای حمل‌ و نقل بیماران و کادرهای درمانی با دشواری جدی روبه‌رو است و هیچ وسیله جایگزین و ایمنی برای انتقال آنان وجود ندارد.

 

وزارتخانه مذکور افزود که ادامه جلوگیری از ورود لاستیک و قطعات یدکی ممکن است سامانه حمل‌ و نقل بخش بهداشت را به‌ طور کامل فلج کند.

 

به گفته این وزارتخانه، اتوبوس‌های متعلق به شرکت‌های حمل‌ و نقل طرف قرارداد با وزارت بهداشت نیز در شرایط فنی و مکانیکی بسیار دشواری فعالیت می‌کنند. عملیات تعمیر و نگهداری دوره‌ای این اتوبوس‌ها نیز از چند ماه پیش به‌ دلیل نبود قطعات یدکی متوقف شده است.

 

زخمی شدن ۴ فلسطینی در حمله شهرک‌نشینان صهیونیست به الخلیل

 

در پی حمله شهرک‌نشینان صهیونیست به یک خانواده فلسطینی در منطقه «مسافر یطا» در جنوب الخلیل، چهار نفر از اعضای این خانواده زخمی شدند.

 

منابع محلی صبح امروز گزارش داده‌اند که مهاجمان با پاشیدن گاز فلفل و ضرب‌وشتم، به افراد این خانواده حمله کرده‌اند.

 

این حمله در حالی رخ می‌دهد که حملات شهرک‌نشینان صهیونیست علیه جوامع فلسطینی به شدت افزایش یافته است.

 

به گفته منابع محلی، ارتش اشغالگر که پس از این حادثه در محل حاضر شده، نه تنها از شهرک‌نشینان حمایت کرده، بلکه در حمله نیز مشارکت داشته است.

 

تخریب خودروها و بازداشت چند فلسطینی در یورش صهیونیست‌ها به کرانه باختری

نظامیان رژیم صهیونیستی بامداد امروز شنبه در جریان یورش به منطقه الدوحه در غرب شهر بیت‌ لحم، به یک منزل مسکونی حمله کردند.

 

، شهرک‌نشینان صهیونیست نیز در حمله به منطقه ابو الحمرا در جنوب شهرک بیتا، واقع در جنوب نابلس، دو خودرو را تخریب کردند.

 

نیروهای اشغالگر به اردوگاه قلندیا در شمال قدس اشغالی یورش بردند و دو جوان فلسطینی را بازداشت کردند.

 

در جنوب غرب جنین نیز نظامیان صهیونیست پس از حمله به منزل لبیب نواصره در روستای فحمه، او را بازداشت کردند. وی پدر سه اسیر فلسطینی است.

 

نظامیان رژیم صهیونیستی همچنین به شهرک بیت‌ امر در شمال الخلیل و شهر یطا در جنوب این استان یورش بردند.

 

در مرکز کرانه باختری نیز نظامیان اشغالگر وارد شهر رام‌ الله شدند. همزمان، نیروهای اسرائیلی پس از مقابله اهالی با حمله شهرک‌نشینان به منطقه عین‌ الزرقا در غرب روستای بیتلو، ساکنان این منطقه در غرب رام‌ الله را محاصره کردند.

 

نیروهای اشغالگر از طریق ایست‌ و بازرسی الطور وارد شهر نابلس شدند و در جریان یورش به خیابان تل در جنوب غرب این شهر، یک ساختمان مسکونی را به محاصره درآوردند.

 

در شهر نابلس، نظامیان اشغالگر پس از حمله به منزل مالک عبدو، اسیر آزاده فلسطینی، و به‌ هم‌ ریختن وسایل خانه، او را بازداشت کردند.

 

نظامیان رژیم صهیونیستی همچنین به شهرک الزبابده در جنوب جنین یورش بردند و شماری از منازل فلسطینیان را بازرسی کردند.

 

تصاویر منتشر شده از یکی از خانه‌های الزبابده نیز حجم تخریب و ویرانی برجای‌ مانده پس از حمله نظامیان اشغالگر را نشان می‌دهد.
 

روزانه ۱۷ فلسطینی آواره می‌شوند

 

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) امروز جمعه اعلام کرد که از ابتدای سال ۲۰۲۶ میلادی تاکنون، حملات مسلحانه شهرکنشینان و عملیات گسترده تخریب ساختمان‌ها در کرانه باختری، موجب آوارگی بیش از ۳۲۰۰ فلسطینی شده است.

 

میانگین روزانه آوارگان در این مدت به ۱۷ نفر رسیده که این رقم در مقایسه با میانگین روزانه سه سال اخیر، دو برابر افزایش یافته و نشاندهنده تشدید بی‌سابقه سیاست‌های زمین گیر کردن فلسطینیان در مناطق اشغالی است.

 

اوچا هشدار داده است که ادامه این روند، نه‌تنها بحران انسانی را در کرانه باختری عمیق‌تر میکند، بلکه زمینه ساز بی‌خانمان شدن اجباری و تغییر جمعیتی در این منطقه خواهد شد که مغایر با قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل محسوب می‌شود.

 

از سوی دیگر، مرکز حقوق بشری «البیدر» (خرمن) طی گزارشی اوباش صهیونیست بیش از 300 درخت و خطوط لوله آبی که نزدیک به 45 هزار دوم از اراضی فلسطینان را در شمال کرانه باختری قطع کرده‌اند تا جاده نظامی و دیوار تبعیض نژادی در این منطقه ایجاد کنند.

انتهای پیام/م.ت/


| شناسه مطلب: 419201







نظرات کاربران

فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.