جمعه ۱۰ بهمن ۱۴۰۴ 
qodsna.ir qodsna.ir

شیوع شدید بیماری کبدی در غزه

دکتر بسام أبو ناصر، متخصص و پزشک خانواده، نسبت به وقوع فاجعه بهداشتی بی‌سابقه در نوار غزه هشدار داد و اعلام کرد سیستم پیشگیری و بهداشت پس از جنگ به‌طور کامل فروپاشیده و شیوع بیماری‌های کبدی به سطحی رسیده که هیچ نظام سلامتی قادر به کنترل آن نیست.

 

به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) به گفته او، پیش از جنگ وضعیت سلامت در غزه تحت کنترل بود و حدود ۷۰۰ مورد کبد ویروسی شناسایی شد که همه آن‌ها تحت مراقبت و اقدامات پیشگیرانه دقیق بودند اما پس از جنگ، شرایط به طور کامل تغییر کرد: افزایش بیکاری، افت بهداشت عمومی، عدم ذخیره‌سازی مناسب مواد غذایی و استفاده مشترک از وسایل شخصی میان آوارگان در اردوگاه‌های شلوغ، محیطی ایده‌آل برای گسترش ویروس‌ها فراهم کرد.

 

دکتر أبو ناصر تصریح کرد که اکنون غزه با خطرناک‌ترین موج شیوع کبد ویروسی مواجه است و ما درباره ده‌ها هزار مورد صحبت می‌کنیم. آمار رسمی حاکی از ۷۰ هزار مورد یا حتی بیشتر است. این شیوع بی‌سابقه و غیرقابل تحمل برای هر جامعه‌ای است.

 

او دلیل افزایش شدید ابتلا را فقدان ابتدایی‌ترین ابزارهای ضدعفونی در اردوگاه‌ها عنوان کرد و گفت وسایلی مانند ابزار آرایش و تیغ بین چند نفر بدون هیچ محافظی استفاده می‌شوند و این امر سرعت انتقال بیماری را به مراتب بیشتر از توان پیگیری یا آزمایش می‌کند.

 

وی افزود وضعیت وخیم‌تر شده؛ زیرا آزمایشگاه‌های تشخیصی وجود ندارد و شناسایی بیماران تنها از طریق معاینه بالینی و علائم صورت می‌گیرد. همچنین درباره واکسیناسیون تأکید کرد که هیچ واکسن یا تست پیش از واکسیناسیون در دسترس نیست و تنها علائم درمان می‌شوند، که این امر اجازه می‌دهد هر فرد مبتلا، پیش از شناسایی، بیماری را به ده‌ها نفر منتقل کند.

 

دکتر أبو ناصر هشدار داد عدم درمان یا تشخیص دیرهنگام بیماری می‌تواند به عوارض جدی از جمله نارسایی کبد، فیبروز و حتی بروز تومورهای سرطانی منجر شود.

 

او تأکید کرد که نظام سلامت غزه توانایی مقابله با این تعداد بالای موارد روزانه را ندارد و منابع کافی وجود ندارد و امکان کنترل بیماری میسر نیست.

 

این پزشک در پایان، یک فراخوان فوری به نهادهای بهداشتی بین‌المللی صادر کرد و گفت: «ما در برابر یک فاجعه بهداشتی ملی ایستاده‌ایم؛ نه امکانات وجود دارد و نه آزمایش‌ها، واکسیناسیون و نه حتی مواد ضدعفونی. نیاز به مداخله فوری قبل از از دست رفتن جان‌های بیشتر داریم».

 

 

انتهای پیام /ی.ح/26
 




مطالب مرتبط

شمار شهدای غزه به ۷۱ هزار و ۶۶۷ نفر رسید

شمار شهدای غزه به ۷۱ هزار و ۶۶۷ نفر رسید

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۷۱ هزار و ۶۶۷ نفر و مجروحان به ۱۷۱ هزار و ۳۴۳ نفر رسیده است.

|

مسئول فلسطینی:

حداقل هزینه بازسازی غزه بیش از ۶۰ میلیارد دلار است
مسئول فلسطینی:

حداقل هزینه بازسازی غزه بیش از ۶۰ میلیارد دلار است

یک مسئول فلسطینی با اشاره به حجم بالای تخریب و ویرانی در نوار غزه گفت که حداقل هزینه بازسازی این منطقه بیش از ۶۰ میلیارد دلار و بازه زمانی مورد انتظار برای تکمیل این فرآیند بین پنج تا هفت سال است.

|

یونیسف: ۶۰ درصد کودکانِ واجد شرایط تحصیل در غزه، به آموزش حضوری دسترسی ندارند/  ۹۷ درصد مدارس غزه آسیب دیده یا به‌ طور کامل تخریب شده‌اند

یونیسف: ۶۰ درصد کودکانِ واجد شرایط تحصیل در غزه، به آموزش حضوری دسترسی ندارند/ ۹۷ درصد مدارس غزه آسیب دیده یا به‌ طور کامل تخریب شده‌اند

صندوق کودکان ملل (یونیسف) از راه‌اندازی کمپینی بزرگ برای بازگرداندن حدود ۳۳۶ هزار دانش‌آموز در نوار غزه به فرآیند یادگیری خبر داد.

|

نظرات کاربران

فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.